Videos

Vi har inte kontroll över ”vårt” innehåll! och andra trender från Web Summit

Trots många kända talare (Bono, Tony Hawk, Rio Ferdinand, Eva Longoria) så var det de små forumen bredvid de stora scenerna som gav mig mest, till exempel the Guardians sessions om the Right to be Forgotten. Det är i de små salarna som det finns möjlighet att gå på djupet i specifika frågor som inte roar en halv arena.

Att Web Summit har växt från 400 till 20 000 deltagare på fyra år är imponerande, men den stora andelen män på scenerna är helt värdelös.

Jag har samlat några övergripande trender från konferensen och några sevärda klipp.

Vi har inte kontroll över ”vårt” innehåll

guardian • Gör innehållet ompackningsbart och var inte rädd att ompaketera det själv över tid för att göra det mer relevant (Flipboard)
• Se alla som sprider ditt innehåll som dina publiceringsplattformar (Guardian)
• Analysera vad andra gör för att sprida ditt innehåll för att lära dig (Guardian)
• 30 % av Guardians trafik från Google landar på innehåll som är äldre än ett år (Guardian)

Digital video – producenter, plattformar & enheter

beyonce • Mobile video is the future. But we need to create revenue. (Huffington Post)
• Facebook video has gone through the roof! (Digitala strateg, Beyoncé)
• Silicon Valley own the channels. When they start producing content they own it all. (NetFlix)
• When Google wanted a calendar they hired the best. What do you think they will do when they decide to create content?  (NetFlix)

3 sevärda klipp om watercooler talk, anpassat innehåll och svårigheten att förutse framtiden.


Dana Brunetti från NetFlix pratar om hur dagens tittare är sofistikerade nog att inte avslöja handlingen i serier för varandra trots “bingewatching” och varför man därmed inte går miste om “the watercooler talk”, “snacket i fikarummet”.


Danske Jimmy Maymann som är CEO på Huffington Post och Mike McCue från Flipboard berättar om att data och personaliserade tjänster kan göra att vi slipper producera den enorma mängd innehåll som krävs för att få räckvidd i dag.


John Underkoffler berättar om hur han inför Minority Report fick uppdraget av Spielberg att designa teknik för en framtid 50 år framåt, men idag, 12 år senare, är allt utom flygande polisbilar verklighet. Dock är inte gränssnitten för lika stora skärmar som i filmen.